Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tramping

Tramping je pojem převzatý z Anglického jazyka. Oslovuje především starší generace. Pro mladé je to pojem , který jim celkem nic neříká . Je to vše dáno dnešní moderní dobou nasycenou samou elektronikou , které se plně věnují tím, že komunikují přes sociální sítě díky internetu. Času pro toulání přírodou jim potom moc nezbývá, nebo nemají zájem pohybovat se přírodou,ikdyž jsou mezi nimi vyjímky.

Tramp je v podstatě tulák , pohybující se přírodou , vychutnává její krásy a vše co s tím souvisí. Je ochoten i ve volné přírodě přespávat buď pod širákem nebo pod stanem , případně i v chatkách. Většina takových trampů však nejsou samotáři ale  naopak jsou ve skupinách svých kamarádů stejných zájmů, společně se baví při kytaře a zpěvu v různých tzv. trampských osadách. Dokáží se skutečně dobře bavit a odreagovat se tak od všedního psychického nátlaku.  

Tramping vznikl u nás v Československu již v dávných dobách , okolo roku 1918, kdy vznikaly první trampské osady, zejména podél řeky Vltavy, již tehdy známé Svatojánské proudy poblíž Štěchovic, kde se také nachází známá trampská hospoda U Táterů s dlouholetou rodinnou tradicí. 

Více podrobností o trampingu naleznete přímo na Historii  trampingu

 

 

 

 

 

 

 
 

 


Fotoalbum


Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 209151
Měsíc: 5363
Den: 184